Missziónk a gyermek – segítsd munkánkat adód 1+1%-ával!

MI A GYERMEKEKÉRT DOLGOZUNK!

0121

TEKK Egyesület

18168042-1-42

Palánta Sorsfordító Alapítvány

Edukációs tevékenységünk során segítünk választ találni a serdülőkor kihívásaira: kortárs kapcsolatok (barátság, szerelem, közösség), függőségek megelőzése (drog- alkohol- ), biztonságos Internet-használat, indulatkezelés, zaklatás megelőzése.
Programjainkkal - óvodáktól-középiskolákig - jelen vagyunk számos oktatási intézményben, ahol segítünk az iskolai közösségek épülésében. Bábelőadásaink eljutnak a hátrányos helyzetű és sérült kicsinyekhez is. Napközis táboraink nehéz helyzetű gyermekeknek nyújtanak élményprogramot.
Több mint 30 éve önkéntesek képzésével és színvonalas kiadványokkal támogatjuk a pedagógusok munkáját. Adód 1+1%-ával, még több gyermeknek segíthetünk!

34996

GYERMEK ÉLVEZTE FOGLALKOZÁSAINKAT

GYERMEK TÁBOROZOTT VELÜNK

ERRE KÖLTJÜK AZ ADÓD 1-%-t! Ha nekünk adod, a gyerekeket, fiatalokat segíted!

1% = Átláthatók és elszámoltathatók vagyunk.

A TEKK egyesületben és a Palánta Sorsfordító Alapítványnál mindannyiunk számára égetően fontos, hogy a kapott támogatás teljes összegét missziónkra és azokra fordítsuk, akik a szívügyeink: és szívügyünk:
A gyerekekre, a fiatalokra.

Testi-lelki fejlesztésükre, prevenciós és élmény programokra.
Felajánlásodból azokat a gyermekeket is támogatjuk, akik nehezített pályán indultak, család nélkül, gyermekotthonokban élnek, vagy a szüleikkel, de nem jut számukra minőségi étel vagy ruhanemű: a bevásárlókosarukba már egy szelet csoki sem fér be, a kicsik épülését szolgáló szórakozásról nem is beszélve.

Szeretnénk elérni, hogy minél több gyermekből váljon egészséges és boldog fiatal, felnőtt. Küldetésünk sikeréhez kérjük a segítséged, adód civil- és egyházi 1%-ának felajánlásával.

PROGRAMJAINK, amelyekre adód 1%-át költjük:

FÜGGŐSÉGEK HELYETT VALÓDI BOLDOGSÁG

Egyesületünk és Alapítványunk sokrétű prevenciós programjai az általános- és középiskolákban is segítik a droghasználat- és az alkoholfogyasztás megelőzését, a korai szexualitással járó veszélyek elkerülését, minden korcsoporthoz a saját nyelvén szólva. Interaktív előadásaink nemcsak digitalizált világunk veszélyeire reagálnak: a társas magány és a digitális függőség elkerülése és az indulat kezelése is hiánypótló témáink.

ÉLETRE SZÓLÓ MESÉK


Legkedveltebb tevékenységeink: a napközis táboraink, mesejátékaink, élő bábszínházi előadásaink, valamint matiné- és játszótéri bábelőadásaink, amelyek pozitív megerősítést és örömteli társas élményeket nyújtanak a gyermekeknek. Hisszük, hogy minden- de különösen a hátrányos helyzetű - gyermekek számára igazi lélekemelő élmény, ha néhány órára, esetleg napra kilépnek a napi rutinokból, vagy a gondokkal terhes szürke hétköznapokból. Programjaink a családi-, anyagi-, vagy lelki gondokkal küszködő gyermekek követendő mintákat jelenthetnek, segítve szorongásaik oldását, önértékelésük megerősödését, kapcsolataik helyreállását is.

AJÁNDÉK 50.000 KISISKOLÁSNAK


Vidám, játékos foglalkoztató és fejlesztő füzeteket, Képes bibliákat, zenei kiadványokat ajándékozunk az óvodásoknak, kisiskolásoknak és az őket kísérő pedagógusoknak. Tavaszi kirándulás című foglalkoztató füzetünket és a hozzá tartozó hanganyagunkat minden évben megkapja 45 000 – 50 000 beiratkozó kisiskolás. Nagy kedvencük az Állatkerti séta hanganyagunk és melléklete, egy elt vidám foglalkoztató füzet is: az elmúlt években mintegy 2400 óvoda csaknem 60 000 ballagó óvodása kapta meg évente.

HIT ÉS REMÉNY A GYERMEKOTTHONOKBAN IS

Hisszük, hogy a közösség és a hit ereje jellemformáló, értékteremtő erő, nemcsak a családokban, hanem az oktatási közösségekben, valamint gyermekotthonokban is. Programjainkat ennek szellemében alakítjuk, az általunk vallott értékeket a szeretetet, az elfogadást, a jót és a felelősség-vállalást szeretnénk átadni.

EGY CIPŐSDOBOZNYI ÖRÖM MINDEN RÁSZORULÓNAK

Karácsony táján mi is részt veszünk a jótékonysági cipősdoboz akciókban. Az összegyűlt ajándékokat önkénteseink eljuttatják azoknak a hátrányos helyzetű gyerekeknek, akikkel a munkánk során találkoztunk. pedig az egyesületünk látóterébe került hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánljuk fel. Lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszereket, valamint ruhaneműket is gyűjtünk a rászorulóknak.

ÖRÖMÖT VINNI MINÉL TÖBB GYEREK ÉLETÉBE

Ennek hatásos és fontos eszközei a személyes találkozások és a kézzel fogható ajándékok. Ezeket jól kiegészítik a biztonságos, családbarát online felületeink, ahol hanganyagokkal, báb- és animációs filmekkel, gondolkodtató és fejlesztő feladatokkal közvetítünk értékeket a gyermekeknek, örömteli és szórakoztató módon. www.palantamese.hu www.larkiszkiraly.hu

EZEK A SZÍVVEL, LÉLEKKEL, TÖBB MINT 3 ÉVTIZEDEN ÁTÍVELŐ, KITARTÁSSAL VÉGZETT GYERMEKMISSZIÓNK PILLÉREI.
FOLYTATÁSÁHOZ SZÜKSÉGÜNK VAN A TE TÁMOGATÁSODRA IS.

KIK VAGYUNK MI?

Ismerj meg minket – mi vagyunk a TEKK Egyesület és a Palánta Sorsfordító Alapítvány

Jószolgálati és közösségi tevékenységünket az 1980-as évek közepén kezdtük, és a rendszerváltást követően, 1989-ben az elsők között voltunk, akik neoprotestáns közösségként elnyerték az egyházi státuszt. 2012-ben egy törvényi változás következtében ezt a státuszt elvesztettük, így jelenleg a 0121-es technikai számra bejegyzett egyesületként végezzük gyermekmissziós és más tevékenységeinket. A Palánta Sorsfordító Alapítvány 1991 óta végzi misszióját töretlenül, a közösséggel karöltve.

MI

Hiszünk abban, hogy aki a gyermekekbe fektet, az a jövőbe fektet, a jövőt építi. Mi ezt tesszük a TEKK Egyesülettel és a Palánta Sorsfordító Alapítvánnyal együtt. A gyermekek között élve és dolgozva nap mint nap látjuk és érzékeljük az őket érő ellentmondásos hatásokat, a napi megélhetési problémákat: a családi kapcsolatok leépüléséből, a családtagok eltávolodásából fakadó elmagányosodást. Az indulatos, esetenként agresszív reakciók - mind, mind egy-egy segélykiáltás.

A kortárs közösségben gyakran a vártnál kevesebb támogatást kapnak, viszont nagyon sok veszély leselkedik rájuk. Az alkohol, a dohányzás, a korai szexuális élet és az otthoni feszültségek is lélekromboló hatással vannak a fogékony korban lévő gyermekekre.

A TEKK Egyesület és a Palánta Sorsfordító Alapítvány célja, hogy a károkat megelőzze, és mérsékelje, az oktatási intézményekben és a családban is. Biztonságot nyújtó, és maradandó értéket adó játékos foglalkozásaink, bábelőadásaink, napközis táboraink segítenek ebben. Az evangélium és a szeretet eszközeivel próbáljuk fejlődésüket jó irányba terelni. Segítjük őket, hogy különbséget tegyenek jó és rossz között, illetve tudatosan akarják a jót választani.

A történetnek még nincs vége

Gyermekmissziónk része a gyermekotthoni szolgálat. Önkénteseinkkel együtt az épület falain belül, táborainkban és más programokon foglalkozunk a gyerekekkel. Filmekkel, játékokkal – szeretettel odafigyelve a gyerekeke igényeire - tartjuk fenn a figyelmüket, a jóra ösztönözve őket. Végső soron, a fájón nélkülözött családi szeretet hiányát igyekszünk enyhíteni.

Közösségünk számára nagy örömöt jelent az a három különleges család, akik nevelőszülőként összesen nyolc gyermek számára nyújtanak biztonságos, szerető otthont, két kislányt pedig örökbe fogadtak, ami hatalmas boldogság volt a gyerekeknek és az újdonsült szülőknek is. Büszkék vagyunk mindannyiukra, és bízunk benne, hogy gyermek-lélek-mentő szolgálatunknak még több, ehhez hasonló sikere lesz.

Eredményeinket egy kicsi, ám annál lelkesebb közösség munkájával és támogatásával értük el. A folytatáshoz folyamatosan keressük és képezzük az önkénteseinket. Fontosnak tartjuk, hogy az általunk képviselt evangéliumi értékek a lehető legtöbb rászoruló gyermekhez eljussanak.

*Iskolai bábelőadás Kárpátalján  


ÍGY SEGÍTHETSZ HOGY SEGÍTHESSÜNK


Börtönmissziónkkal heti rendszerességgel vagyunk jelen személyesen Budapesten, a Kozma utca B- ben. Amikor bent vagyunk náluk, interaktív, bibliai és jellemépítő foglalkozásokkal segítjük őket. Szabadulásuk után többen sikerrel maradnak a jó úton, és tartózkodnak az ismételt bűnelkövetéstől.

Add nekünk az egyházi adó 1%-ot, hogy még többet segíthessünk

Tudjuk, hogy sokan nem élnek az egyházi adó 1% felajánlásával, mert nem tartoznak egyetlen felekezethez sem. Mások talán abban tanácstalanok, hogy a civil 1%-ot kinek ajánlhatnák fel bizalommal. Mi arra kérünk Téged, hogy attól függetlenül, hiszel-e vagy sem: gondolj a gyerekekre. Őket segítenéd a felajánlásoddal. Rendelkezz adód mindkét felajánlható 1%-áról.

Nem kevesen gondolják úgy – talán Te is –, hogy jobb az adóbevalláson minél előbb túlesni és az 1+1%-os felajánlásokkal nem foglalkozni. Mert felesleges és hosszadalmas macerának tartják – pedig akár rászoruló gyerekeknek is segíthetsz vele.

Kérjük, gondolj a TEKK Egyesület és a Palánta Sorsfordító Alapítvány Gyermekmissziójára is az adóbevallás során. HA van ügyfélkapud, akkor kövesd az útmutatót. Végig viszünk a teljes folyamaton a bejelentkezéstől a rendelkezésig.

A folyamat:

Rendelkezz már most az adó 1% felajánlásáról egyszerűen – folyamatábra segít a lépésekben.

01

LÉPÉS

Ügyfélkapu belépés

Kattintás után a Személyi jövedelemadó szolgáltatás belépő oldalára értél. Ügyfélkapudba való bejelentkezés után, itt tudsz rendelkezni az adó 1% felajánlásokról.

Klikkelj a Belépés gombra a folytatáshoz.

02

LÉPÉS

Ügyfélkapu azonosítása

Most az Azonosítási Szolgáltatások oldalára értél. Kattints az Ügyfélkapura.

03

LÉPÉS

Ügyfélkapu belépés

Miután rákattintottál az Ügyfélkapura, megjelenik a bejelentkezési felület, ahol a felhasználónevedet és a jelszavadat kell megadnod.

04

LÉPÉS

Ügyfélkapu bejelentkezés

Azt követően, hogy beírtad a felhasználónevedet és a jelszavadat, kattints a Bejelentkezés gombra.

05

LÉPÉS

1+1 % nyilatkozat

Most az adóbevallás beadásához, valamint 1+1%-os nyilatkozatok beadásához tovább vivő felületre értél. Adó 1%-od felajánlásához kattints a Nyilatkozom gombra.

06

LÉPÉS

Rendelkezés

A megjelent felületen 2 opciót látsz: az oldal tetején a Rendelkezés civil kedvezményezett részére, az oldal alsó részében pedig a Rendelkezés technikai számos kedvezményezett részére menüpontokat. Előbbin az alapítványi felajánlásodat tudod megtenni, utóbbin pedig az egyházi adó 1%-ról rendelkezel.
A Palánta Sorsfordító Alapítvány támogatásához az előbbire, a TEKK Egyesület támogatásához, utóbbira lesz szükséged.

07

LÉPÉS

Az adószám és a technikai szám megadása

A Palánta Sorsfordító Alapítvány támogatásához írd be az első mezőbe az alapítvány adószámát: 18168042-1-42
A második mezőbe pedig az alapítvány nevét, ahogy fentebb látod.
A TEKK egyesület támogatásához válaszd ki a legörgetősávból a kedvezményezett
technikai számát, a 0121-et, alatta pedig az Egyesület teljes nevét: Teljes Evangéliumi Keresztyén Közösség Mahanaim Gyülekezet Egyesülete.
 Ha megadtál minden adatot, kattints a Mentésre.

08

LÉPÉS

Adószám jóváhagyása

A következő képernyőn a rendelkező nyilatkozat és így a felajánlásod véglegesítéséhez hagyd jóvá adóazonosító jeledet. Illetve, ha szeretnéd, hozzájárulhatsz adataid átadásához a támogatott szervezetek számára.

09

LÉPÉS

Nyilatkozat leadása

Itt már csak annyi dolgod van, hogy a Beadás gombra kattintasz. Ezután készen is vagyunk. 😊
Köszönjük a felajánlásodat!