Missziónk a gyermek – segítsd munkánkat adód 1%-ával!

MI A GYERMEKEKÉRT DOLGOZUNK!

Edukációs tevékenységünk során többek között drog- és alkoholprevenciós, szexuális edukációs, valamint agresszió-ellenes programok által segítjük a gyerekek testi-lelki fejlődését. Jelen vagyunk és közösséget teremtünk a gyermekotthonokban, emellett olyan élményprogramokat szervezünk hátrányos helyzetű gyermekek számára, mint a nyári napközis tábor, sportfoglalkozások és bábelőadások. Önkéntesek képzésére és gyermekeket segítő kiadványok megjelentetésére is nagy hangsúlyt fektetünk, már több mint 30 éve. Segíts minket adód 1%-ával, hogy még több gyermeknek segíthessünk!

35000

FOGLALKOZÁSOKKAL ELÉRT GYERMEK

>3000

TÁBOROZTATOTT GYERMEK

Ha minket segítesz, a gyerekeket segíted – erre költjük adód 1%-át

Mindannyian hallottunk már olyan rémtörténetekről, amelyek helytelenül felhasznált támogatásokról, illetve az adakozókat átverő jótékonysági szervezetekről szóltak. Ennek sajnos egyenes következménye, hogy a ténylegesen karitatív munkát végző egyesületekkel és alapítványokkal szemben, napjainkra kialakult némi bizalmatlanság.

Éppen ezért, a TEKK Egyesületnél mi ezt szeretnénk megelőzni azzal, hogy megmutatjuk, mire költjük az adód 1%-át, amennyiben úgy döntesz, hogy nekünk adod. Azt szeretnénk, ha tudnád: nálunk valóban arra költjük a támogatásod, amire kérjük. A gyerekekre.

Kicsik és nagyok testi-lelki fejlesztésére, gyermekeknek szervezett prevenciós, élmény- és sportprogramokra. Felajánlásodból olyan gyermekeket fogunk támogatni, akik sajnos nehezített pályán indultak el az élet futóversenyében, mert például család nélkül gyermekotthonokban élnek, vagy a szüleiknek nincsen pénze minőségi ételre vagy ruhaneműre. Ahol a bevásárlókosárba már egy szelet csoki sem fér be, a kicsik épülését szolgáló szórakozásról nem is beszélve.

Azt szeretnénk elérni, hogy minél több gyermekből váljon egészséges és boldog fiatal, később pedig felnőtt. Küldetésünk sikeréhez azonban erőforrásokra van szükségünk, ehhez kérjük a segítséged adód egyházi 1%-ának felajánlásában.

Ezekre a programjainkra kérjük – és köszönjük – adód 1%-át:

EDUKÁCIÓS TEVÉKENYSÉGÜNKRE

Egyesületünk sokrétű prevenciós programmal van jelen általános- és középiskolákban egyaránt. Drogprevenciós, szexedukációs és alkoholizmus-megelőző programjainkkal létező veszélyekre hívjuk fel a különböző korosztályok figyelmét, mindegyik korcsoporthoz a saját nyelvén szólva. Ezen felül digitalizált világunk veszélyeire reagálva, a társas magánnyal és digitális függőség-megelőzéssel foglalkozó, illetve agresszió-ellenes projektjeink is kedvelt hiánypótló témái interaktív előadásainknak.

ÉLMÉNYPROGRAMJAINKRA

A pozitív és örömteli társas élmények a legkedveltebb tevékenységeink közé tartoznak. Hiszünk benne, hogy a családi- vagy anyagi gondokkal küszködő, hátrányos helyzetű gyermekek számára igazi lélekmentő élmény, ha már néhány órára, esetleg napra ki tudnak szakadni a gondokkal terhes szürke hétköznapokból. Ezért jöttek létre napközis táboraink, mesejátékaink, élő bábszínházi előadásaink, valamint matiné- és játszótéri bábelőadásaink is.

KIADVÁNYAINKRA

Játékos foglalkoztató és fejlesztő füzeteinkkel, Képesbibliánkkal, zenei kiadványainkkal főként az óvodásokat és kisiskolásokat, valamint az őket kísérő pedagógusokat szólítjuk meg. Tavaszi kirándulás című foglalkoztató füzetünkkel és a hozzá tartozó CD-vel például minden évben 45 000 – 50 000 beiratkozó kisiskolást ajándékozunk meg. Nagy kedvenc még Állatkerti séta hanganyagunk és a hozzá mellékelt vidám foglalkoztató füzet is, amivel már 5 éve ajándékozunk meg évente mintegy 2400 óvodában csaknem 50 000 ballagó óvodást.

SPORTFOGLALKOZÁSAINKRA

Közkedvelt feszültség- és stresszlevezető programunk Kőbányán a Keresztény Boxsuli. Itt remek oktatónk útmutatása által, kicsik és nagyok szervezett keretek között sportolhatnak, vezethetik le a bennük felgyülemlett negatív indulatokat. Ezeken a foglalkozásokon azonban a boxnál jóval többet kapnak: támogató közeget és útmutatást az egészséges, értékes jövő felé.

HITÉLETI TEVÉKENYSÉGÜNKRE

Hisszük, hogy a közösség és a hit ereje jellemformáló, értékteremtő erővel hat nemcsak a családokban, hanem az oktatási közösségekben, valamint gyermekotthonokban is. Tevékenységeinket ennek szellemében alakítjuk ki és formáljuk, az általunk vallott értékeket szeretnénk átadni. A szeretetet, az elfogadást, a jót és a felelősségvállalást.

AJÁNDÉKOZÁSAINKRA

Karácsony táján mi is megszervezzük jótékonysági cipősdoboz akciónkat. Az így összegyűlt ajándékokat pedig az egyesületünk látóterébe került hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánljuk fel. Emellett lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszereket, valamint ruhaneműket is gyűjtünk a rászorulóknak.

EZ A NÉHÁNY TEVÉKENYSÉG A SZÍVVEL, LÉLEKKEL ÉS ÉVTIZEDEKEN ÁTÍVELŐ KITARTÁSSAL VÉGZETT GYERMEKMISSZIÓNK 6 FŐBB PILLÉRE. ENNEK FOLYTATÁSÁHOZ VAN SZÜKSÉGÜNK A TE TÁMOGATÁSODRA IS.
KIK VAGYUNK MI?

Ismerj meg minket közelebbről – mi vagyunk a TEKK Egyesület

A gyakorlati információkat tekintve, történetünk már több mint 30 éves múltra tekint vissza. Jószolgálati és közösségi tevékenységünket az 1980-as évek közepén kezdtük meg és a rendszerváltást követően, 1989-ben az elsők között voltunk, akik neoprotestáns közösségként elnyerték az egyházi státuszt. Ezt 2012-ben egy törvényi változásnak köszönhetően elvesztettük, így a 0121-es technikai számra bejegyzett egyesületként végezzük tovább gyermekmissziós és más jellegű tevékenységeinket.

A száraz információkon túl – ilyenek vagyunk mi.

Hiszünk abban, hogy aki a gyerekekbe fektet, az a jövőbe fektet és a jövőt építi. Mi, a Palánta Misszióval együtt a jövőt építjük. Nap mint nap látjuk és tapasztaljuk, hogy a gyerekeket mennyi rossz hatás éri. Akár a saját otthoni környezetükben is, ami a napi megélhetési problémákból vagy a családi kapcsolatok leépüléséből, a családtagok eltávolodásából adódik.

Ilyenkor kerül előtérbe a társas magány és agresszió, ami az esetek többségében egy-egy segélykiáltás. De tágabb közösségbe kerülve is számtalan veszély leselkedik rájuk, hiszen az alkohol, a dohányzás, a korai szex és a helyzetük gerjesztette feszültségek is lélekromboló hatással vannak a fogékony korban lévő gyermekekre.

A TEKK Egyesület célja, hogy ezeket a károkat mérsékelje, nemcsak az oktatási közegben, de akár a családokra hatva is. Ehhez biztonságot nyújtó, és maradandó értéket adó játékos foglalkozásainkkal, bábjátékainkkal, napközis táborainkkal és sportprogramjainkkal járulunk hozzá.

A gyerekek mögött álló és a gyerekek érdekeit szem előtt tartó biztonságos hátteret szeretnénk létrehozni, ahol az evangélium és a szeretet eszközeivel próbáljuk fejlődésüket a jó irányba terelni. Végső soron abban segítjük őket, hogy tudjanak különbséget tenni a jó és a rossz között, illetve tudatosan a jót akarják választani.

A történetnek még nincs vége

Gyermekmissziónk kiteljesedése a gyermekotthoni szolgálatunk. Önkénteseinkkel együtt foglalkozunk a gyermekotthonok lakóival, akár az épület falain belül, de táborainkban és más foglalkozásainkon is szívesen látott vendégek. Filmekkel, finomságokkal és játékokkal próbáljuk meg fenntartani a figyelmüket és elnyerni a barátságukat, a jóra ösztökélve őket. Végső soron, a fájón hiányzó családi szeretetet próbáljuk pótolni számukra, bár a koronavírus ezt a tevékenységünket jelenleg parkolópályára állította.

Mindemellett különleges sikerélményünk, hogy közösségünkben három olyan család van, akiknél nevelőszülőként összesen nyolc gyermek talált biztonságos, szerető otthonra. Sőt, két kislány örökbefogadó szülőre lelt a közösségünkben, ami hatalmas boldogság volt a gyerekeknek és az újdonsült szülőnek is. Rendkívül büszkék vagyunk mindannyiukra és bízunk benne, hogy gyermekmentő szolgálatunk még több, ehhez hasonló sikert hozhat.

Mivel ezeket a sikereket egy viszonylag kicsi, de lelkes közösséggel értük el, folyamatosan keressük és képezzük az önkénteseinket. Fontosnak tartjuk, hogy az általunk képviselt evangéliumi értékekkel a lehető legtöbb rászoruló gyermekhez jussunk el.

*Iskolai bábelőadás Kárpátalján  


ÍGY SEGÍTHETSZ HOGY SEGÍTHESSÜNK


A COVID-időszakot leszámítva, börtönmissziónkkal heti rendszerességgel vagyunk jelen személyesen Budapesten, a Kozma utca B-ben. Jelenleg a járványhelyzetre való tekintettel csak videós programjainkkal tudjuk elérni a fogvatartottakat, de például a karácsonyi koncertünket így is meg tudtuk tartani nekik. Amikor bent vagyunk náluk, interaktív, bibliai és jellemépítő foglalkozásokkal segítjük őket. Ezáltal szabadulásuk után többen is sikeresen megtartják magukat a jó úton, tartózkodnak az ismételt bűnelkövetéstől.

Add nekünk az egyházi adó 1%-ot, hogy még többet segíthessünk

Tudjuk, hogy sokan nem élnek az egyházi adó 1% felajánlásával, mert nem tartoznak egyetlen felekezethez sem. Mi arra kérünk Téged, hogy attól függetlenül, hiszel-e vagy sem: gondolj a gyerekekre. Őket segítenénk a felajánlásoddal.

Nem kevesen gondolják úgy – talán Te is –, hogy jobb az adóbevalláson minél előbb túlesni és az 1+1%-os felajánlásokkal nem foglalkozni. Mert felesleges és hosszadalmas macerának tartják – pedig akár rászoruló gyerekeknek is segíthetsz vele.

Ráadásul, ha van ügyfélkapud akkor az eljárás sem túl bonyolult. Készítettünk Neked egy lépésről lépésre útmutatót, amit itt tekinthetsz meg és a gombra kattintva, még az Ügyfélkaput is eléred. Végigviszünk a teljes folyamaton a bejelentkezéstől kezdve a rendelkezés beadásáig.

1% felajánlásának folyamata:

Kattints és máris eléred az Ügyfélkapudat. Rendelkezz már most az adó 1% felajánlásáról egyszerűen – folyamatábra segít a lépésekben.

01

LÉPÉS

Ügyfélkapu belépés

Kattintás után a Személyi jövedelemadó szolgáltatás belépő oldalára értél. Ügyfélkapudba való bejelentkezés után, itt tudsz rendelkezni az adó 1% felajánlásokról.

Klikkelj a Belépés gombra a folytatáshoz.

02

LÉPÉS

Ügyfélkapu azonosítása

Most az Azonosítási Szolgáltatások oldalára értél. Kattints az Ügyfélkapura.

03

LÉPÉS

Ügyfélkapu belépés

Miután rákattintottál az Ügyfélkapura, megjelenik a bejelentkezési felület, ahol a felhasználónevedet és a jelszavadat kell megadnod.

04

LÉPÉS

Ügyfélkapu bejelentkezés

Azt követően, hogy beírtad a felhasználónevedet és a jelszavadat, kattints a Bejelentkezés gombra.

05

LÉPÉS

1+1 % nyilatkozat

Most az adóbevallás beadásához, valamint 1+1%-os nyilatkozatok beadásához tovább vivő felületre értél. Adó 1%-od felajánlásához kattints a Nyilatkozom gombra.

06

LÉPÉS

Rendelkezés

A megjelent felületen 2 opciót látsz: az oldal tetején a Rendelkezés civil kedvezményezett részére, az oldal alsó részében pedig a Rendelkezés technikai számos kedvezményezett részére menüpontokat. Előbbin az alapítványi felajánlásodat tudod megtenni, utóbbin pedig az egyházi adó 1%-ról rendelkezel.
A TEKK Egyesület támogatásához, utóbbira lesz szükséged.

07

LÉPÉS

Technikai szám megadása

A TEKK egyesület támogatásához válaszd ki a legörgetősávból a kedvezményezett
technikai számát, a 0121-et, alatta pedig az Egyesület teljes nevét: Teljes Evangéliumi Keresztyén Közösség Mahanaim Gyülekezet Egyesülete.
 Ha megadtál minden adatot, kattints a Mentésre.

08

LÉPÉS

Adószám jóváhagyása

A következő képernyőn a rendelkező nyilatkozat és így a felajánlásod véglegesítéséhez hagyd jóvá adóazonosító jeledet. Illetve, ha szeretnéd, hozzájárulhatsz adataid átadásához a támogatott szervezetek számára.

09

LÉPÉS

Nyilatkozat leadása

Itt már csak annyi dolgod van, hogy a Beadás gombra kattintasz. Ezután készen is vagyunk. 😊
Köszönjük a felajánlásodat!